Tisdag

Jaha då har man varit lite flitig och bakat bröd åt morbror Jan-ola som fyller år idag. Blir att åka förbi där när han slutat jobbet. Sov ända till 07.30 idag kändes nästan som att man sovit bort halva dagen, men min kropp behövde nog det. Man är så van att stiga upp vid 5  tiden så att sova till 07.30 känns som lyx.

Thea sover nu efter att ha varit med på brödbaket, hon nöjde sig bra med att bara få titta på. Känns inte som att man vill att hon ska vara där och kladda då man själv inte ska ha det. Hon var så glad när vi kom ut idag och det äntligen var lite snö på backen. Dock så är det väldigt lite men under promenaden lyckades hon samla ihop snö till två snökakor. 

Tycker att det är så konstigt att det inte är nå snö i mitten på november. Man blir så trött av det här gråa mörka dagarna. Men dom har visst lovat att de ska komma lite ikväll också. Men sen lovar dom plus 4 och regn imorgon å då lär det ju försvinna igen.

Förra veckan hade vi det ganska lugnt här hemma. Var ledig onsdag och torsdag, sen jobbade jag helgen. Lyckades hälla ut en kanna kokande kaffe över mina ben, mycket uppfriskande sådär på en ledig morgon. Klarade mig över förväntan bra, men var snabbt inne i kall duschen. Blev bara blåsor på ena låret. Man får ju vara glad att thea åt sin frukost framför bompa den morgonen, annars hade hon också varit dränkt i kaffe. På onsdag kväll hade jag besök av Line och Kajsa, vi passade på att ta oss ett glas vin och mysa på när ingen skulle upp och jobba nästa morgon. På fredag kom Peter hem, Thea hade varit överlycklig när det för en gång skull var pappa som kom och hämtade henne på dagis. Sen har jag jobbat hela helgen så nu ser jag fram mot att vara långledig denna helg. Synd bara att den var så dåligt inplanerad, jag som hade tänkt komma mig iväg till Umeå men det sket sig på grund av massa saker.

Nä nu ska jag ta fram dammsugaren och fixa iordning i köket efter baket.

Kramhej

Vars tar tiden vägen?

Ja det är faktiskt helt otroligt om man får tid att sätta sig här framför burken några min. Har haft fullt upp sedan sist. Trots att  jag knappt jobbade förra veckan så fanns inte tiden över. Thea har fått för sig att hon ska vara uppe tills jag går och lägger mig, så stor del av kvällarna går till att bära henne till sitt rum efter alla smitnings försök. Idag gick det i alla fall någorlunda bra, 08.45 sov hon annars brukar det bli kring tio.

I helgen hade vi ju besök av Peters föräldrar och Axel. Helgen gick fort med fullt hus. Peter vart sjuk och låg i feber, så första natten höll jag på att grillas och andra natten delade jag säng med Thea. Så sov inte många timmar under min lediga helg. På söndag var vi till leklandet, Thea tyckte det var super roligt, nu klarar hon ju av att göra så mycket själv utan min hjälp.

Igår har jag jobbat kväll så då blev det absolut inte nå vettigt gjort. Vi drog på till åtta på morgonen, båda två var nog ganska slitna efter helgen. Thea satt sedan och åt frukost framför bompa tills det var dags för dagis. Var in på euro sko och blev ett par skor rikare, efter allt letande hittade jag äntligen ett par snygga skor som även går att ha på jobbet.

Idag har jag jobbat till fyra, hämtade sedan Thea från dagis där dom hade haft en tråkig dag då en av fröknarna gått bort. Sedan for vi hem kastade i oss lite middag och tog en prommis ner till mommo. Riktigt skönt ute idag, men nog börjar man längta efter snön. Nu blir det desperate housewives och så ska jag försöka få lite gjort på min stickning.


Ledig dag 1

Har nästan bara varit på hemma plan idag. Vädret har varit toppen så vi spenderade hela förmiddagen ute. Stack ut i skogen och hade lite omvårdnad på Eddie. Kammade bort 1kg päls och klippte klorna. Helt otroligt att hunden ändå släpper massa hår. Efter skogs trippen gick vi till lekparken, Thea hittade sig en vän så jag behövde bara sitta och titta medans dom lekte.

Efter lunch kom Line och micka på besök. Eddie blev så glad då han fick springa av sig lite med lill tjejen. Efter lite kaffe drickande och  massa prat var det dags för Line att återvända hem. Blev avbokning av hårfärgandet idag, utan vi bestämde att vi tar det imorgon istället. Sedan medans Thea tog sin vila, slängde jag ihop en lasagne till middag. Vid fem tiden dök pappa upp, åt först middag och sen drog vi iväg på intersport och kollade skidor åt Thea. Hon blev grymt besviken då dom inte hade spiderman dräkter. Hon tycker att man ska ha en sådan då man åker skidor.

Vid nio tiden for pappa hem. Så då kollade jag först Greys och sedan har jag städat lite. Nu känner jag att det börjar svida i ögonen, så det är nog bäst att man sover. Thea lär nog vara uppe med tuppen trotts att hon somnat sent idag.

Inget fotat idag, så tog en bild från i julas



Mys eftrmiddag

Idag har jag bara jobbat till två, skönt efter tre långa slitsamma dagar på jobbet. Tog oss först en lång prommis då vi kom hem, tycker som synd om lilla eddie som får så lite motion då man jobbar mycket. Är heller inte så mysigt ute just nu bara regnar och har sig. Vill verkligen ha snö nu. Det här är ju det deppigaste vädret som finns. Theas vagn blev bara sådär lagomt lerig efter en vända på slingan. Börjar vara så mjukt och lerigt så däcken bara sjunker. Thea ville såklart stanna ute och leka medans jag gick in och fixade middag. Är min räddning att man kan ha henne ute ensam, hon törs heller inte gå någonstans utan håller sig kring balkongen. Sedan fick jag in en glad, lerig och hungrig liten tös. Till middag blev det broccoli och räk paj, smakade mkt bra tyckte båda jag och Thea.

Sedan var det dags att duscha för Thea, hon lekte där i en timme så fötterna vart som små russsin då hon var klar. Tänk att ungar tycker det är så roligt att få leka i vatten. Sen var det bara sängen som gällde för lill damen. Så blev godnatt saga "Ingrid ska bada" hennes älsklins bok.  Å nu sussar hon sött. 

Helgen som varit har bara bestått av arbete. Peter kom ju hem i fredags men vi hinner ju inte se så mkt av varandra. Thea vart då super glad i alla fall. Nu fick hon lätta på sin pappa längtan. Men han kommer ju även hem nu den kommande helgen och då har han med sig hela konkarongen. Vilket innebär att även farmor, farfar och farbror Axel hänger med.

Nu har vi ledigt i två dagar framöver, ska bli så skönt. Imorgon kommer nog Kajsa hit och doppar mitt hår i färgburken. Även pappa hade funderingar på att titta in en sväng efter jobbet. Å då finns det nog en dam här hemma som blir super glad.

Nu ska jag fixa lite här hemma, sen åker stickningen fram och så blir det att glo på tv.

Lite bilder från kvällens mys












RSS 2.0