Så vart januari slut

Känns otroligt skönt, för nu är det snart vår och då kan man vara i stugan och njuta av vårsolen. Sen så kommer mina tjejor hem också, saknar dom.

Helgen har varit djävulskt kall men har ändå vait ute en hel del. Igår morse tog jag en lång prommis med eddie och thea, men trots mitt höga tempo så kändes det som att fötterna skulle frysa fast i marken. Senare for jag till Lompis & där blev vi över natten, för jag och mamsen började kolla en film så då vart ju kl ganska mkt. Sover så otroligt bra på soffan där. Tror jag ska byta ut min säng mot den:P  

Denna dag så har jag lyckats sy en gardin till köket och det blev även två fina dukar av tyget. Men nog är det då tur att man har en mormor som kan hjälpa en med att sy, för gissar att det inte blivit så fint annars. Men gjorde ändå det mesta sj. Var ute med Thea och lekte i snön, men medans jag plogade gården så lyckades hon slicka sig fast i släpet. Tungan började såklart blöda, men hon blev inte särskilt ledsen. Blev nog mest bara rädd för att jag skrek nej då jag såg vad hon gjorde. Verkade heller inte ha lärt sig något av det, för sekunden efteråt så försökte hon med samma sak igen. Fick även besök av Linnea & Amanda idag, vi kom fram till att det var bra över ett år sedan jag och Amanda träffades sist. Roligt med lite besök var det då i alla fall, för nu lär det ju vara mera dött på den fronten när även Linnea drar utomlands i några veckor. Men men jag får väll se till att klara mig här ensammen i kylan. 

Nu väntar sängen. kram & god natt




                                                 Tha ute & går i sina muuu stövlar



                                                                Mys & bus i sängen


Fredag

Nå då var det redan helg igen. Idag har man gjort en hel del för ovanlighetens skull. När man vaknade imorse så visade termometen -30 så kändes inte så roligt att ta prommisen med eddie, men man är ju som tvungen. Sen när Thea fått i sig lite lunch och sovit en stund så begav vi oss till Jennie & Lova, skämmigt värre då jag skulle ta mig upp för trappen då jag kom dit. Gled bara frammåt hela tiden då jag skulle dra upp vagnen, såklart var det en kille just bakom oss som tillslut erbkjöd sig att hjälpa oss. Därifrån gick vi sedan vidare till stan för att ta en fika. Mycket folk var det ute nu när det är snöfestival & byggare bob hade ett uppträdande utanför folketshus. Dragit värre då byggare bob låten drog igång, gillar den skarpt. När vi fikat och varit på Lindex en sväng så gick vi hem till Jennie. Lova sov till en början men Thea lekte på så bra sj då vi var där, önskar hon kunde göra det hemma också.

Gjorde en mkt god asiatisk kyckling soppa idag, har börjat testa på lite nya recept nu. är så leds det gamla vanliga. Skulle hem till mamma ikväll, men hon lyckades bli sjuk så man ids ju inte riskera att pigan ska bli det också. Så jag fick kolla lets dance ensammen denna gång. Å nu har jag varit duktig och varit ute med eddie igen, tog en lite längre prommis trots kylan.





Stormigt värre...

Fy fan för denna dag, stormar som attans ute. Var inte så roligt att gå på morgon prommis med Eddie och pigisen. Men i alla fall så tog vi oss ut och vagnen blåste inte iväg, vilket det kändes som att den skulle göra ibland. Tycker lite synd om Peter som måste skotta tak i detta väder. Annars så har jag Städat lite här hemma och fixat så att eddie har klädkammaren som sitt lilla krypin nu. Han verkar faktiskt tycka att det är ganska skönt att få vara där inne för sig sj å slippa Theas ständiga klängande. Pigan vart ganska så sur då hon inte kunde vara med han längre. Får se vad mer man ska hitta på idag. Jenny ville att vi skulle komma förbi en sväng, men känns lite motigt i detta väder, när man inte har tillgång till bilen. I kväll blir det väll att åka förbi hos mormor på sjukan igen om hon nu inte får komma hem idag. Tydligen var det magsår hon hade. Skönt att veta vad det är och att det går att bota.

Thea ligger i sängen och drar igång sin speldosa, verkar inte vara så sugen på att sova. Tänk att hon snart är ett år:) Då blir det kalas.







Ny vecka nya bekymmer

Jaha då vart måndagen slut. Idag har man varit förbi hos mormor en sväng innan hon for till sjukan med Fredrik. Där blev hon också kvar över natten. Hoppas det inte är nå allvarligt:S Ska gå förbi där imorgon och se vad läkarna säger. Nu på kvällen har vi varit och hälsat på hos Jennie och Lova de vart trevligt. Pigorna lekte denna gång utan att klösa ögonen ur varandra. Så roligt att se på då dom leker, man kan verkligen undra vad deras små hjärnor tänker, men det lär förbli ett mysterium ett tag till:P

Annars finns det inte så mkt mer att berätta, träffade Linnea när jag var ute med eddie, blir nog mest troligt att ta en fika på stan imorgon.

Så nu får det bli sängen för mig.
God natt




Här leker skalle pär & fröken hårfager




Helgen

Som vanligt går dagarna otroligt fort utan att man gör särskilt mkt. Fredagen spenderade jag och Thea hos mormor som inte har varit alltför pigg. Blir så sur på läkaren vi var till som inte fattar att hon behövde mer hjälp än de han ville ge. Menmen dom är väll bara ute efter pengar & vill bli av med oss sjuklingar så fort som möjligt.
Nog om det, blev i alla fall så att vi sov över där för pigan orkade inte vara vaken och jag ville se lets dance.

Lördag hände det inte heller mkt,l var svinkallt ute så man höll sig inne Thea busade på som vanligt, tänk att hon hinner vara överallt på två sek å he ner allt hon kommer åt. Sen har hon börjat gå upp för trappor vilket inte känns så roligt. blir bara mer och mer vaktande. Men hon måste ju få lära sig:)
Beställde Gardiner från ellos, både till kök & vardagsrum, blev ävenett par nya skor till mig:)

Å sen denna härliga dag till ära så fick man vakna upp till en härlig skitlukt:S Thea hade haft bajskalas i sin säng, blöjan hade farit av och hon hade bajsat och kissat i sin natti. Vart bara att stoppa henne i duschen direkt, bädda rent i hennes säng & tvätta älsklings kaninen. Snacka om att slitas upp från sin skönhetssömn. Sen när jag väl var vaken så fortsatte jag med städning av lägenheten. Så nu behöver inte Thea se ut som en hel hund då hon rullar runt på golvet;)  Å nu på kvällen har jag tvättat hela vårat tvättberg, sjukt så mkt tvätt det blir om man inte tvättar minst en gång i veckan. Men nu är berget borta vilket känns otroligt skönt. NU blir det kvälls prommis med eddie och sen glo nån film.




                                                                

 

 

 


Stadsrunda

Idag har man knallat flera timmar på stan (ovanligt för att vara i kiruna) var och köpte upp mina presentkort som jag fick i julklapp plus att coop sålde ut alla sina barn kläder för 70% så köpte en hel del nytt till sommaren åt Thea. Så sjukt hur mkt man fick för en liten penning. Thea tyckte dock inte att det var lika roligt på stan som jag. Hon vart trött och gnällde mest, å värst var nog att hon slet av sig vantarna då vi var ute.  Många undrade nog vad man var för en konstig mamma som inte har vantar på sitt barn mitt i vintern:S

 Nu ikväll har Linnea varit på besök så kul när man får prata av sig lite. Sen tog vi en prommis med Thea och eddie. vilket var lika jobbigt som på stan, då Thea vägrar låta vantarna vara på. tillslut fick jag ta på henne mina vantar som var så stora att hon inte kunde greppa något med dom. Inte kul då det vart snålblåst ute så mina händer vart som isbitar. Men såklart är det ju viktigare att lillan får hålla sig varm.

Peter är på jobbet ännu. skulle kanske jobba till nio.  Ska lägga mig och glo lite greys nu när dom nya avsnitten äntligen börjat komma ut.


En ny upplevelse

Nu har det gått några dagar sen man skrev senast. Har inte hänt så jättemkt, mest bara varit här hemma med lill trollet. Igår var Linnea förbi, trevligt med lite besök. Saknar mina tjejor som är utomlands och snart åker ju även Linnea dit i några veckor. Har lust att bara ta Thea under armen och dra iväg jag med. Menmen är väll bäst att hålla sig hemma i svergie tills hon är lite äldre.

Idag vart dagen då man fick gå på sin första arbetsintervju. De var som gode pirrigt innan, men när man väl fick träffa människorna så gick det bra, för dom var så trevliga och lättsamma. Hoppas bara att man lyckades göra ett gott intryck. Men får en känsla av att det inte vart så populärt att man har en liten här hemma:S Men hade verkligen kunnat tänka mig att jobba på det stället, känns som det passar mig bra. vojvoj bara vänta och se....

Thea börjar få alltmer egen vilja, kan inte ens äta något lägre utan att ha henne hängandes och skrikandes runt en, (INTE KUL) hoppas det är något övergående. Sen har hon även vänt upp och ner på både vårt hem och min mormors, men det är väll som man säger, att dom måste få arbeta för att lära sig. Men städandet för ens del tar ju aldrig slut.






Våran lilla mobilnörd

Thea tycker inte om mammas mellanmål




 


Helgen slut

Då har denna helg passerat. Har inte gjort så mycket direkt. fredagen spenderades hemma hos mamma, gjorde lite jobb ansökningar och kollade lets dance. På lördag kom Theas farmor på besök över dagen. Först mös vi bara på här hemma för attt senare gå och kolla lite innebandy och käka middag. Å idag har vi också varit hos mamma i brist på annat. Hatar våran lilla lägenhet som får en att kvävas och må dåligt. menmen nån gång kanske det blir bättre.




Thea och Farmor Carina på innebandyn

Hellojs

Idag har det inte hänt alltför mkt, jag och Thea har bara varit hemma. Tog oss visserligen en prommis på 1 tim och de var riktigt skönt. Thea fick åka i sin pulka vilket verkade vara mkt uppskattat från hennes sida, hon vart nöjd och glad hela tiden. Annars har det bara varit mys och bus här hemma. Nu på kvällen har man tvättat kläder, pigan vart med dom två första vändorna ner. fick åka tvättvagn som hon tycker är så roligt. Sen kom peter hem från jobbet så man kunde få böka på där nere för sig sj. Nu ska jag försöka börja knåpa ihop ett cv sen blir det sängen.







Tupperwareparty

Hej
så vart ännu en dag till ända. Dom går så äckligt fort dessa dagar. Vaknade vid halv tio idag, sur över att man sovit så länge:S Thea vaknade strax efter mig. Mös på med henne hela förmiddagen, hon är verkligen en glad unge. Idag fick hon för sig att börja borsta eddie såg ganska roligt ut och borsten vart för det mesta upp och ner.
Vart även ut på en härlig prommis med henne i det varma vädret, kändes som vår nu när man börjar se solen igen:) Sen nu på kvällen har jag varit på tupperwareparty hos jenny. Köpte ett matset åt Thea som verkade riktigt bra, hoppas jag då för det var inte billigt. Man fick även massa gott fika där:)

Idag har våran lilla zero fått åka till hundhimlen kommer att sakna denna lilla krabats alltför otilldragande sätt. Men känner man honom vet man att det inte är så illa ment<3






Så var man lurad in i det här också...

Ja så är det, nu har Jennie i snart ett år försökt få mig att börja blogga och nu tänkte jag ge det ett försök. Är som sagt inte så bra på att spendera tid framför datorn. Har ju som fullt upp med lill pigan. Men nu har hon börjat lägga sig ganska tidigt på kvällarna, så då brukar man få lite dö tid.

Så då vart denna dag till ända. Har varit uppe sen nio, medans Thea drog på till halv elva. Förstår inte hur hon kan sova så länge, men visst är det skönt att få lite egen tid på morgonen också. Sedan for jag och Thea till Lompis för att köra mormor till apoteket, snacka om att det tog sin tid där. Thea gick runt medans vi väntade och charmade alla pensionärer. Sedan spenderade vi lite mer tid hemma hos mormor innan vi for hem igen. Hemma blev det matlagning och städning. Har lyckats stöka bort julen nu, skönt men man saknar myset med det. Synd bara att man inte hunnit beställa nya gardiner ännu, så d gamla fick åka upp igen. Har i alla fall fått nya sängkläder i julklapp som vi nu bäddade med plus att man införskaffat sig en ny madrass i hopp om att få sova bättre, men det vore ju nå om man kunde byta grannar också:P. Nu ska jag glo lite tv och sedan sova.
God natt







RSS 2.0