Blev en myshelg

Med min lilla solstråle

Klättrar och busar hemma hos Gammo/mommo



Sitter och vilar sig i trappen



Leker med sin hårige broder Eddie



Eddie ser inte riktigt norml ut :)


Äntligen sol...

Denna dag gick riktigt fort. Thea sov ända till åtta idag, så man vart riktigt utvilad, vaknade innan henne bara för att man är van vid att vakna tidigare. När Thea sov sitt dags pass så for jag till mormor och hälsade på. Hon mår allt bättre för varje dag:). Under tiden jag var där så klarnade vår gråmulna himmel upp och det blev riktigt fint väder. Så sen tog jag bara och hämtade Thea och eddie för att fara ner till lompis och leka lite ute. Thea & hennes kompis Måns lekte på därute i över tre timmar. Dom börjar bli riktigt snabba i benen de små skitarna. Dom gjorde många självmords försök under dessa timmar, så det vart konstant vaktande. Thea fick en fin liten bula då hon ännu en gång ramlade ner för trappan. Men många volter lär hon göra här i livet, bara att vänja sig skulle jag tro. sen käkade vi middag med mor och körde sedan hem Thea för att åka till sjukan igen. Nu är man hemma och gode trött efter allt. Så nu blir det tv och sedan bädden.



Ett tag sedan

Ja blir inte att sitta framför datorn så ofta direkt. Tiden går så fort å räcker inte riktigt till. Sen har vi heller inte någon bra dator just nu. Men nu vart det dags att betala räkningar mm så då for den fram igen.

Helgen har vi varit till stugan hela fmiljen. Så skönt att komma dit igen. Vi har varit ute hela dagarna, Så skönt där när man inte behöver vakta vart enda steg som Thea tar. Gården är ju som stor nog för ett helt dagis å sen kan man ju inte påstå att det är någon trafik där heller. Var även en hel del släktingar på plats där denna helg. Roligt med lite rörelse runtom. 

Den här veckan vart mer utav en skit vecka, min stackars lilla mormor blev sjuk och inlagd på lassa. Så har sprungit på sjukan sen jag kom hem i söndags. Bara att hoppas att hon kommer på benen igen. Vädret är också skit, det bara regnar och snöar hela tiden, man vill som inte gå ut genom dörren. Thea som är van att få vara ute mkt har gjort sina försök att få komma ut och leka. Så idag tog vi oss till lompis så hon fick vara ute lite. Men hon insåg ganska fort att det inte vart så roligt när det var så blött och kallt.

Till helgen var det meningen att jag och mor skulle ha åkt till luleå och även en sväng förbi ikea. Men det får vi som skjuta upp nu när mormor är sjuk. Man vill ju som inte vara längre bort än nödvändigt om nått skulle hända. Tänk att man redan innan förstod att något skulle ske så att resan inte skulle bli av. Jag som verkligen längtat efter att få lite egentid å komma bort från kiruna.  Nå jo kanske blir nästa helg el nå istället. har som lite tajt om tid då man snart ska börja jobba och innan dess blir det både möten och bredvid gång. Vi ska även hinna till arvidsjaur så Thea får träffa sina far föräldrar och sen ska eddie lämnas där över sommaren.  Ja, är som lite väl mkt att trycka in på några veckor, men det löser väll sig får jag hoppas. Annars blir det kanske luleå först till hösten el nå, men känns som jag behöver den resan nu.

Slänger in några bilder på lill trollet
Sen ska man glo lite greys tills man somnar:)












Dålig början - Bra slut

Ja idag ville man då knappt kliva upp ur sängen. Var sjukligt trött när jag hörde hur pigisen började grymta inne i sitt rum, jag som brukar vara ganska morgon pigg. Å värre blev det då jag kollade ut och märkte att man inte såg någonting för att det både snöade och vart dimma ute. Tänk vilken effekt vädret kan ha på en, skulle det ha varit sol ute hade man blivit pigg fort och hittat på något roligt. Men denna förmiddag satt man bara inne och deppade. Vi var ju dock tvungna att ta en prommis med eddie, som såg ut som ett lermonster då vi kom hem. Så den prommisen gjorde mig inte nå gladare.
Vändningen kom då Thea sovit sin dags vila. Då såg man äntligen solen igen, vi tog direkt på oss kläderna och for till lompis, så vi kunde vara ute. När vi kom dit tog vi oss först en cykel tur. Men hade så jäkla ont i röven sedan gårdagens cykeltur, (mammas sadel är hård som en sten) så turen blev inte så lång. Sen var vi länge ute på gården och pysslade på med lite olika saker. Väl hema i lägenheten igen med återfunna krafter har man gjort lite nytta i alla fall. Tvättade en hel bunt med skor åt thea som hon har fått ärva. Vart en hel del skrubbande men dom blev riktigt rena och fina:).

Nu blir det teven för min del. Hppas på en varm och fin dag imorgon:)

Kram hej

                                     Min fina utsikt från köks fönstret denna underbara förmiddag


Måndag + Helgen i byn

Hejhopp
Då var man hemma igen efter att ha varit i byn hela helgen. Var riktigt skönt att vara där, dock lite tråkigt att alla hade planerat fjällvistelse då man väl tog sig dit. Men har i alla fall haft tid att vara hos farmor & mysa med henne, Linnea har man också hunnit träffa en del. Känns som man aldrig vill lämna byn när man väl är där. Men saknar mitt gamla hem, känns så hemskt att farmor kanske också ska måsta överge sitt hus. Kan inte föreställa mig att någon annan ska bo där. Hoj hoj... Men man förstår ju att hon inte kan bo kvar där ensam. Thea verkade också trivas i byn, hon älskar verkligen  att få vara med sin morfar & morbror. Ganska konstigt att hon bara vill vara med gubbar denna lilla damen:P Sen blev hon även helt tokig i morfars nya fyrhjuling, blev många varv runt huset med den för hennes del. Gårdagens hemresa vart inge rolig, hamnade såklart mitt i ett snö/regn väder, var tvungen att stanna på en parkering i typ 20 min innan jag kunde fortsätta mot kiruna. Blev att sova hemma hos mamma då man kom fram så sent. 

Idag måndag har vi bara varit på lompis. Vi har lekt ute typ hela dagen då det varit så fint väder. Började morgonen med en lång prommis å sen vart det mest bara att vakta Thea medans hon lekte med Måns & Emilia på deras gård. Senare var vi till coop & investerade en hjälm åt Thea så vi kunde fara ut och cykla. Har tagit med våran gamla cykelstol från byn, så nu har jag monterat den på mors cykel, då jag inte har någon egen. Thea njöt då av cykelturen, hon verkar älska allt som går fortare än när man går.

Nä nu vet jag inte vad mer man kan tänkas skriva.

Kram god natt

Åker fyrhjuling med morfar


Leker i gammel farmors trapp


Hemma  hos gammo




Stug helg

Ja då var man hemma igen efer en lugn helg i stugan. Vädret sög mest hela tiden, kunde endast skymta lite sol idag annars har det bara snöat och igår kväll och idag vart det storm. Men man får vara glad att man var där för här i kiruna har det snöat ännu mer. Vi har då i alla fall kunnat vara ute och leka, kört lite skoter mm. Lördagen vart vi hela bunten ganska så sega då Thea hållit låda hela natten. Lill gumman stör sig enormt på dom tänder som är på G nu. Men natten till idag sov hon då lite bättre. Stugvistelsen har nog egentligen mest gått ut på att frossa i mat och godis. Men det kan behövas göras det med, å det är extra gott då man är i stugan. Hade tänkt hinna med att åka massa skidor i helgen, men blev bara en tur från parkeringen till stugan då vädret var så dåligt. Får se om det blir nå mer resa till torneträsk detta år, brukar som sällan bli det under sommaren och midvintern.

Idag när vi kom hem till lägenheten lyckades pigan slita ner stor spegeln i hallen på sina tår. Har bara väntat på att det ska ske. Hon skrek som en stucken gris å hennes små tår blev något blåa. Men inte lärde hon sig nå av detta, utan så fort hon lugnat sig så var hon där å drog i spegeln igen.

Nu sussar lillan i sin säng, hoppas det blir en bra natt. Känner mig lite sliten. Ska bara plocka iordning lite här hemma sen blir det nog sängen.

Kram hej.

                              Våran lilla klätter apa


                            Leker ute i snön


                                Skoter bruden


                Jag har gjort snyggaste snögubben åt Thea

RSS 2.0